Csak egy biciklizárat zsákmányolt a halasi fosztogató, három évig gondolkodhat rajta

A kép illusztráció

Kifosztásért három év börtönre ítéltek egy 19 éves kiskunhalasi férfit, aki januárban a nyílt utcán leszakította egy 75 éves asszony kerékpárra akasztott táskáját – számolt be az esetről a baon.hu.

A fiatal férfit még tavaly decemberben jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték (szintén kifosztások miatt), de a bv.-intézetben való jelentkezésre három hónap halasztást kapott. Ám szabadlábon maradva újra a bűn útjára lépett. Január 17-én délben, Kiskunhalason elkezdett követni egy kerékpárját maga mellett toló 75 éves asszonyt, mert kinézte a nő kormányra akasztott táskáját. Megszólította a nőt, hogy elterelje a figyelmét, közben igyekezett a táskát a kormányról levenni, de a sértett keze miatt ez nem sikerült. Ekkor a vádlott megfogta a táska két oldalát, és akkora erővel megrántotta, hogy az leszakadt a füléről. A táskában egy másik, kisebb táska volt, ezzel futott el a fiatal férfi – de bizonyára meglepődött, amikor kinyitotta, ugyanis csak egy 1500 forint értékű kerékpárzár volt benne.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség kifosztás bűntette miatt múlt héten – egy hónapon belül – bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és három év börtönbüntetésre ítélte, de kimondták azt is, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

forrás: baon.hu, Hraskó István

További friss hírek