Családsegítő és gyermekjóléti szakemberek tartanak konferenciát Kiskunhalasom

Drug addiction, male using drugs in syringe

A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének Dél-Alföldi Régiója, idén második alkalommal szervez konferenciát november 21-én, Kiskunhalason.

A konferencia első felében három, a témához szorosan kapcsolódó előadás lesz. A szegregáció, mint társadalmi, politikai – és társadalompolitikai – jelenség hátteréről, hatásairól beszél az első előadó, külön kitérve a közoktatás sajátos szerepére a szegregációs hatások növelésében, vagy csökkentésében. Általános társadalmi probléma – sajnos – a drogfogyasztás-szerhasználat, de mégis fellelhetők bizonyos sajátosságok, amelyek a szegregátumokban élő gyerekekre, fiatalokra lehetnek jellemzőek, ezekről szól a második előadás. A délelőttöt záró szakember arról beszél, milyen helyzetben, előzetes ismeretek birtokában kell hozzáfogni a szociális munkához annak, azoknak akik ezen a – nagyon nehéz – terepen kívánnak dolgozni, szociális munkát végezni.

A második részben, délután műhelymunka keretében a szatymazi gyermek- és ifjúsági addiktológiai rehabilitációs részleg munkáját tapasztalatait ismerhetik meg a résztvevők. Ezt követően a régióban jellemző tanyavilág kapcsán pár – elsődlegesen – szociális jelenségről esik szó, kutatási anyagok, empirikus tapasztalatok alapján. Ezt a szakaszt az antiszegregációs projektmunka tapasztalatai alapján szerzett, összegzett tapasztalatok összegzése zárja, melynek eredményeként általánosítható, a konkrét helyi kereteken túlnyúló információkat oszt meg az érdeklődőkkel.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Családsegítő és gyermekjóléti szakemberek tartanak konferenciát Kiskunhalasom

A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének Dél-Alföldi Régiója, idén második alkalommal szervez konferenciát november 21-én, Kiskunhalason. A konferencia első felében három, a témához szorosan kapcsoló...