Csalás lett az ezoterikus ismeretségből

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki örökösödési szerződést kötött a 82 éves tompai asszonnyal, majd a nyugdíját, lekötött pénzét is elvette.

Úgy tudjuk, V. Sándor 39 éves törökbálinti lakos egy ezoterikus tévéműsorban ismerkedett meg az idős asszonnyal.

A police.hu szerint a gyanú szerint a sértett 2012 nyarán ismerkedett meg V. Sándorral egy televíziós műsorban, majd személyesen is felvették a kapcsolatot. A 82 éves nőnek a törökbálinti férfi lelki támaszt nyújtott, majd több alkalommal nagyobb pénzösszegeket kért tőle. A felek között a férfi kérésére örökösödési szerződés jött létre, mely szerint a gyanúsított vállalta, hogy a nő haláláig havi életjáradékot fizet részére, gondoskodik róla, cserébe halálát követően minden vagyonát megörökli.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves férfi a nő nyugdíját minden hónapban felvette a számlájáról és az életjáradékát ebből fizette, valamint az idős sértett kamatozásra lekötött pénzét saját céljaira használta fel. A gyanúsított cselekményével több mint 4,5 millió forint kárt okozott a sértettnek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a terhelt ellen folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

További friss hírek