Csernák Zsolt második helyezést ért el az ország legerősebb tűzoltója versenyen

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy

A „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója versenyen vettek részt a kiskunhalasi tűzoltók. Mintegy száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását.

A kora reggeli órákban nagy volt a készülődés, minden versenyző izgatottan, az izmokat bemelegítve várta, hogy a megnyitót követően rajthoz állhasson, és egy év kihagyás után megmutathassa, hogy kitartásának és erőnlétének köszönhetően ő az ország legerősebb tűzoltója. A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

A férfiak között a 30-40 év közötti kategóriában Csernák Zsolt tű. őrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója állhatott a dobogó második fokára.

A versenyt legeredményesebben teljesítő férfi csapat díját az IRONFIGHTERS csapata vehette át. A csapatról elmondható, hogy gyökerei Bács-Kiskun megyéhez (Kiskunhalas) köthetőek, hiszen tagjai: Csernák Zsolt tű. őrmester és Szlama Ferenc tű. őrmester jelenleg is ott teljesítenek szolgálatot, és Taskovics Sándor tű. főhadnagy korábban volt oszlopos tagja a kiskunhalasi tűzoltóságnak.

bacs.katasztrofavedelem.hu

További friss hírek