Czigány György Halason

Ki nyer ma – játék és muzsika tíz percben műsorával 1969 és 2007 között, 38 éven keresztül terjesztette a minőségi kultúrát a közszolgálati média révén. Ezen időszak alatt rendszeresen orgonált a krisztinavárosi templomban. Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető, érdemes művész.

A Pásztortűz Egyesület meghívására a kiskunhalasi Városi Könyvtárban, szeptember 29-én, pénteken 17 órakor kezdődik a kettős könyvbemutató, amit Czigány György és felesége, Simon Erika tart.
A 86 éves műsorvezető harmincnegyedik könyve, A nyár feltámadása című kötet. Versháttérként próza-tételek, rövid esszék olvashatók. Baráti találkozások emlékképei által van jelen e kötetben Nemes Nagy Ágnes, Ottlik Géza, Tűz Tamás, Weöres Sándor is. Czigány György felesége, Simon Erika a Lépcsők az égbe című interjúkötetét mutatja be. A könyv Dr. Hardi Richárd húsz éve Kongóban dolgozó magyar szemorvos-szerzetesről, és a világhírű vak zongoraművész Érdi Tamás életéről szól.
További friss hírek