Döbbenet: tizenegy darab harckocsi aknát találtak a kiskunmajsai óvoda udvarán – Frissítve!

A kiskunmajsai önkormányzati óvoda udvarában egy munkagép fordított ki az aknákat, amelyekről azt hitték először, hogy régi aknafedlapok.

A munkások egy gázvezeték kiváltása közben bukkantak rá a négy darab, vélhetően harckocsiaknára, amelyeket ki is emeltek az árokból, mire rádöbbentek, hogy mivel is van dolguk. Az ötödiket már az árokban hagyták. Az aknák pont az óvoda kocsibejárója, udvara alatt voltak, és ott játszottak a gyerekek már évtizedek óta.

Összesen mintegy kétszáz gyermeket vittek el a szülők és az óvónők másik intézménybe, az önkormányzati óvodából és a kertszomszéd katolikus óvodából. Közben a Kormányhivatalt és az utcában minden házat kiürítettek, és a területet kétszáz méteres körzetben teljesen lezárták.

A Budapestről érkező tűzszerészek, megállapították, hogy éles, második világháborús, német harckocsi aknák vannak a területen. A közvetlen helyszín átvizsgálása során további hat aknát tálaltak. Mivel négy aknát veszélyesnek ítéltek meg, azokat a városon kívül, az ipari park közelében felrobbantották, hetet pedig elszállítottak a Magyar Honvédség egyik alakulatához.

Az építési területet egyelőre lezárták, mert elképzelhető, hogy van még a föld alatt hasonló robbanószerkezet, ezért az önkormányzat megbízott egy erre szakosodott céget  az egész munkaterület és az udvar átvizsgálásával.

További friss hírek