Durva büntetés lett a vége: Fotókon a lebukott szemetelők!

Mint arról korábban beszámoltunk, a városi rendészet határozottan fellép a szemetelőkkel szemben. Akkor a szelektív hulladékgyűjtők körüli áldatlan állapotokat okozó lakosokat  büntették meg, most pedig azokat is elkapták, akik az erdőbe hordják a szemetüket.

A közelmúltban újabb szemetelők akadtak horogra. Van köztük olyan is, akinek igazolást kellett beadnia arról, hogy az erdőben rejtegetett több mázsa hulladékát hivatalos úton adta le.

Újabb felvételek kerülnek nyilvánosságra az elmúlt időszakból, amelyek segítségével több szemetelő is lebukott. A városrendészet által ellenőrzött kamerák kiváló minőségű képeket készítenek az elkövetőkről, a rendészeti kollégák pedig folyamatosan ellenőrzik ezeket, ezért egyre többen kapnak büntetést. Legutóbb a mezőőrök 8 mázsa fémhulladék eltakarítására kötelezték azokat az elkövetőket, akik autóbontásból visszamaradt alkatrészeket Alsóöregszőlők egy erdős, buckás részén próbálták meg elrejteni. Az erdőbe való kihordás korábban felmerült üzemanyagköltsége mellett így az onnan történő elszállítás és a hulladékgyűjtőben való leadás 75 ezres díjához egy 50 ezres csekk is járt.

Mint Kuris István László alpolgármestertől megtudtuk, eddig 6 bírságot szabtak ki 15-20 ezer forint értékben, egy esetnél pedig 50 ezres csekket kapott a szemetelő.

forrás: kiskunhalas.hu / halasinfo

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Durva büntetés lett a vége: Fotókon a lebukott szemetelők!

Mint arról korábban beszámoltunk, a városi rendészet határozottan fellép a szemetelőkkel szemben. Akkor a szelektív hulladékgyűjtők körüli áldatlan állapotokat okozó lakosokat  büntették meg, most pedig azokat is elkapták, akik az erd...