Durva! Tűzijátékkal lőttek be egy negyedik emeleti ablakon

Egy tűzijáték rakétával lőtték át egy szilveszter éjjelén 10 óra előtt nem sokkal egy negyedik emeleti lakás redőnyét, a lövedék a dupla üvegréteget áttörve robbant fel a konyhában.

Németh Zoltán elmondta, szerencsére éppen a szobában tévéztek, amikor egy nagy villanásra lettek figyelmesek a konyha irányából. – Azt hittük, leesett valami a konyhában, kijöttem, ekkor egy nagy durranás volt és hatalmas füst. A redőnyünkön átjött a rakéta, és a dupla üveg között robbant fel, kitörve teljesen az ablakot. Az okozott kár körülbelül százezer forint, cserélnünk kell a redőnyt és az ablakot is újra kell üvegeztetni – tudatta portálunkkal a tulajdonos.

Tavaly szilveszter éjjel ugyanezen a lakótelepen lőttek be egy szintén negyedik emeleti lakás erkélyére. Akkor a tulajdonos nem volt otthon, és megégtek az erkélyen tárolt holmik, több százezer forintos kárt okozva.

Tavaly májusban lépett érvénybe az új szabályozás, amelyben világosan le van fektetve, hol tilos a tűzijátékok használata. A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének következményeiről szóló önkormányzati rendelet értelmében a telepszerű többszintes épületek 40 méteres körzetében tilos a 2. és 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték használata Kiskunhalason, így a most történt eset helyszínén, a Bocskai utcában sem szabadott volna rakétát használni.

A rendelet értelmében tiltott terület a

  • a Kuruc vitézek tere lakótelep
  • a Kossuth – Vasút – Széchenyi – Állomás utcák által határolt terület
  • a Schönfeld udvar
  • a Sárkány – Avar – Kárpát – Bercsényi – Kossuth – Gimnázium utcák által határolt terület,
  • a Kossuth u. 15. társasház környezete
  • a Köztársaság – Kossuth – Jósika utcák – Bethelen Gábor tér és Városháza utca által határolt terület,
  • az Esze Tamás lakótelep
  • valamint a Mártírok útja – Karacs Teréz és Gárdonyi utcák és a Dong-ér menti út által határolt terület és az ott levő épületek 40 méteres környezete.

 

További friss hírek