Egy darab ereszcsatornával akarta szétverni egy férfi a polgárőrök autóját

Kép: Bera Tamás, a majsai polgárőrök vezetője és a megrongált autójuk Fotó: Petőfi Népe

Szombaton este megrongálták a majsai polgárőrség szolgálati járművét. A polgárőrök Suzuki Vitara típusú autója a rendőrőrs előtti parkolóban állt, de a jármű felfestése alighanem megtéveszthette a garázdát, akiről később kiderült, hogy elsősorban a rendőrséggel van problémája.

Az ötven év körüli férfi a szolgálati járművet meglátván, leszakított egy darabot a szomszédos iskola ereszcsatornájának lefolyójából, majd azzal kezdte csépelni az autót.

– A feldühödött ember letörte a visszapillantó tükröket, és megrongálta a szélvédőt is – mutatta Bera Tamás, a kiskunmajsai polgárőrök vezetője. Mint megtudtuk: az anyagi kár jóval meghaladhatja a 200 ezer forintot is. Az ötéves jármű javíttatását alighanem teljes egészében az önkéntes egyesületnek kell állni, mert ilyen károkra kiterjedő biztosításuk nincs.

A rongálás este fél nyolc ­körül történt, és a rendőrjárőrök hamarosan elfogták az erősen ittas tettest, aki nem volt ismeretlen számukra, hiszen korábban már több bűncselekményt írhattak a rovására.

(forrás: baon.hu)

További friss hírek