Egy hét alatt öt helyre tört be a próbaidős tolvaj

Illusztrációs kép: twenty20.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki korábbi börtönbüntetéséből feltételesen szabadulva, ráadásul egy másik felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejét töltve, egy hét leforgása alatt öt helyről lopott.

A vádirat szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi korábbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadulva, ráadásul egy másik felfüggesztett büntetésének próbaideje alatt elhatározta, hogy megélhetését továbbra is lopásokból fogja biztosítani. Ennek érdekében 2020. május 22-én éjjel egy családi ház udvarára bemászott, ott előbb a kültéri lámpát megrongálta és a záratlan melléképületből sarokcsiszolót, fúrógépet, láncfűrészt lopott el. Ezután egy utcán parkoló személyautó mindkét ajtaját felfeszítette és mindössze egy 5 ezer forint értékű autósrádiót lopott el, további 80 ezer forintos rongálási kárt okozva az autó tulajdonosának.

Az ezt követő napokban egy másik családi ház oldalsó udvari ajtaján bement a konyhába és szeszesitalokat vitt ki a kerítéshez azért, hogy ellopja. A riasztóberendezés azonban jelzett, aminek köszönhetően a vádlottat tetten érték, így végül a sértettet nem érte kár. Ez sem szegte kedvét a vádlottnak, mert nem sokkal ezután szintén éjjel egy családi ház udvarából muskátlit lopott el. A közelben járőröző rendőrök azonban elszámoltatták és a virágokat lefoglalták tőle.

Elfogását közvetlenül megelőző, utolsó áldozatánál többször is hívatlanul járt. Az udvarba való bejutás érdekében az alumínium kerítésléceket letörte és az ott lezáratlanul parkoló gépkocsiból, valamint az első alkalommal még nyitott melléképületből szerszámokat lopott el. Ráadásul az autó akkumulátorát is kiszerelte és magával vitte. Következő éjjel a férfi az ekkor már lezárt melléképület ablakát védő rácsot felfeszítette és épp a műhelyben kutatott, amikor a kiskunhalasi járőrök felfigyeltek a kerítés mellé támasztott kerékpárjára, majd a menekülő sorozattolvajt elfogták.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság a korábbi büntetéseinek végrehajtását is rendelje el. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek