Élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak a tekósok

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum Facebook
A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum a kiskunhalasi Katolikus Karitasz akciójához kapcsolódva tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett az iskolában.
Hosszú hagyománya van az iskolában, hogy az adventi időszakhoz közeledve a diákok tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászoruló családoknak. A korábbi években a gyűjtés helyszíne az egyik nagy bevásárlóközpont volt, de a vírushelyzet ezt most nem tette lehetővé. Azonban az intézmény mindenképpen folytatni szerette volna a jótékonykodást, így a kiskunhalasi Katolikus Karitasszal egyeztetve idén iskolai szinten szervezték meg az akciót.
A jótékonysági akció a tantermen kívüli digitális oktatás ellenére is sikeres volt, az iskola diákjai sorban hozták be az általuk felajánlott árukat.Az összegyűlt közel háromszáz kilogramm tartós élelmiszert a tegnapi nap folyamán adták át a Karitasz vezetőjének, aki elmondta, hogy nagyon jelentős a tekós közösség segítsége.
Az adományok között a liszt, cukor, tészta, rizs, étolaj és különféle konzervek mellett számos csomagban megtalálható volt a szaloncukor is, mely az ünnepet teheti majd meghittebbé a rászorulók számára. A felajánlásokat a közeljövőben el is juttatják az érintett családoknak.
További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak a tekósok

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum a kiskunhalasi Katolikus Karitasz akciójához kapcsolódva tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett az iskolában. Hosszú hagyománya van az iskolában, hogy az adventi időszakhoz közeledve a di...