Életveszélyes verekedésbe torkollott a kocsma előtti bulizás

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy testvérpár ellen, mert 2019 szeptemberében egy Kiskunmajsa környéki községben egyikük úgy megvert egy férfit, hogy a sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd a testvérével közösen meg is rugdosták a földön fekvő férfit.

A vádirat szerint az egyik férfi vádlott 2019. szeptember 16-án este egy Kiskunmajsa környéki községben az ismerőseivel együtt egy presszó előtt szórakoztak. A vádlott és ismerősei egy zenedoboz segítségével zenét is hallgattak.

A zene azonban túl hangos volt, amiért korábban már a presszóból is kiküldték őket. Valaki sört is löttyintett a zenedobozra. A doboz nem hibásodott meg, de hangos szóbeli vita kezdődött. Ezt meghallva kijött a presszóból a sértett. A hangoskodók közé lépett, hogy lecsillapítsa őket és megelőzze a verekedést.

Ekkor érkezett az ügy másik vádlottja, a hangoskodó vádlott bátyja. Meghallotta a vitát, odalépett a sértetthez és egyszer, nagy erővel, ököllel arcon ütötte. A sértett az ütés miatt hanyatt esett és fejének hátsó részét a betonba ütötte. A vádlottak az eszméletét vesztő sértettet kisebb erővel többször meg is rúgták.

A további verekedést a helyszínen lévő személyek akadályozták meg, akik ellökdösték a vádlottakat a sértett közeléből. Ezután a vádlottak távoztak a helyszínről, míg a jelenlévők értesítettek a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A sértett az idősebb vádlott ökölütése miatt életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, a rúgásoknak az életveszély kialakulásában nem volt szerepük.

A többszörös visszaesőnek minősülő idősebb vádlott jelenleg más ügyben kiszabott fegyházbüntetését tölti, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Büntetlen előéletű öccsének garázdaság vétsége miatt kell felelnie. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek