Elhunyt Berki József káplán

Életének 43. évében, szerdán reggel váratlanul elhunyt Elhunyt Berki József káplán.

A gyermekek körében is népszerű lelkész 2011 óta szolgált a kiskunhalasi Szent Péter és Pál templomban, de iskola- és kórházlelkészként is dolgozott.

Szerdán 18.30 órától az alsóvárosi katolikus templomban szentmisét mutatnak be Berki József atyáért.

Berki József 1977.05.11-én született Salgótarjánban. Az általános iskolát és a középiskolákat is ott végezte el. 1996-ban Érettségizett a Stromfeld Aurél Műszaki Szakközép Iskolában. 1997-ben Gépszerelő és Karbantartó szakon Technikusi minősítést szerzett. 1997-től a Salgótarjáni BRG-ben majd a Gyöngyösi Lear Corporation gyárakban dolgozott 2001-ig.

Berki József így írt magáról a Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia oldalán: “Eleinte nem éreztem késztetést, hogy hittanos legyek. Édesanyám ő első osztálytól szerette volna. Én nem éreztem ennek a fontosságát. Aztán 7-osztályban jött el ez az érzés. Gyerek koromba a hittan órák lelki mélység és az akkori káplán személye városunkban döntő volt. Neki köszönhető, hogy még abban az évben egy teljes nyarat rá szántam arra, hogy a városi könyvtárban az összes liturgikus ünnep és szín valamint a papi hierachia fogalmát kigyüjtöttem egy füzetbe. Akkoriban a hitoktatás más volt ennek az eredménye, hogy a 150-bérmálkozó akikkel együtt készültünk mind a mai napig részt vesz a vasárnapi szentmiséken. Aztán a középiskola alatt döntöttem el, hogy én hitoktató szeretnék lenni és gyerekeket tanítani. 1999-ben ministráltam életemben először 22-évesen Salgótarjánban és a szentmisék és a temetések, esküvők, keresztelések szertartásai és az akkori plébánosom személye és az ő papi egyénisége volt az ami engem is megerősített a hivatásomban. 2001-2005 között Salgótarján melletti kis faluban Egyházasgergei Szent József Katolikus Iskolában dolgoztam hitoktatóként. 2005-ben kerültem a Szegedi Egyházmegye közi papnevelő intézetben kispapnak, majd Érsek Úr pappá szentelt 2011 június 26-án, azóta vagyok Kiskunhalasi káplán. Örömmel és nagy szívvel szolgálom Isten hívő népét és a szívemben szeretett halasi híveket.

Kedves Testvérek, mély megdöbbenéssel, de a Feltámadott Krisztusba vetett húsvéti hittel jelezzük, hogyBERKI JÓZSEF…

Gepostet von Kiskunhalas – Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia am Dienstag, 16. Juni 2020

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve