Elítélte a bíróság az ittasan balesetet okozó majsai képviselőt

Bűnösnek mondta ki és pénzbírságra ítélte ittas vezetés és baleset okozása miatt a Kiskunhalasi Járásbíróság Nyerges Benjámin kiskunmajsai önkormányzati képviselőt.

A köztiszteletben álló helyi politikus, iskolaigazgató-helyettes még szeptember 11-én, szombatról vasárnapra virradó éjjel került kellemetlen helyzetbe, amikor a hajlani órákban, a Majsa Napok rendezvénysorozatról hazafelé tartva, ittasan vezette autóját és az otthona közelében egy kereszteződésben balesetet okozott. A politikus a személygépkocsijával hajnali 00 óra 40 perckor a Botond utcán haladt, amikor az Iskola utcai kereszteződéhez érve az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, nem biztosított elhaladást a tőle balról érkező, az Iskola utcán a városközpont felé haladó és szabályosan közlekedő Volkswagen Golf személygépkocsinak, és nekiütközött.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást Nyerges Benjámin ellen, azt 2016. október 12-én befejezték, és bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek. A nyomozás iratai 2016. október 14-én érkeztek meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségre. A Járási Ügyészségen a vádelőkészítéssel és a vádemeléssel kapcsolatos ügyészi feladatok ellátása gyorsított eljárásban történt.

A politikus már a helyszínen elismerte az ellene felrótt bűncselekményt, majd a későbbi eljárás során is segítette a nyomozó hatóságok munkáját. Nyerges Benjámin ügyét október 26-án, szerdán tárgyalta a Kiskunhalasi Járásbíróság, ahol 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, valamint 8 hónapra bevonta a B kategóriás vezetői engedélyét. Mivel az ítéletet elfogadta az ügyész és a védelem is, az jogerőre emelkedett.

Forrás: majsa.info

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Elítélte a bíróság az ittasan balesetet okozó majsai képviselőt

Bűnösnek mondta ki és pénzbírságra ítélte ittas vezetés és baleset okozása miatt a Kiskunhalasi Járásbíróság Nyerges Benjámin kiskunmajsai önkormányzati képviselőt. A köztiszteletben álló helyi politikus, iskolaigazgató-helyettes ...