Elképesztő: így lopják az áramot Majsán, a szolgáltató nem lép

Kiskunmajsán az alvégben tucatnyi háznál oldották meg az áramellátást „okosba”. Ez nem csak törvénytelen, de életveszélyes is – számol be róla a majsa.info.

Évek óta probléma Kiskunmajsán (is), hogy amíg a fogyasztók többségénél huzamosabb nemfizetés esetén kikapcsolják az áramszolgáltatást (vagy legalábbis kilátásba helyezik), addig vannak háztartások, ahol szó szerint lopják az áramot, mégsem történik semmi.

Pedig az elektromos vezetékek „megcsáklyázása” nem csak törvénytelen, de életveszélyes is – több helyen kisgyermekek is élnek az érintett háztartásokban. A Nemzeti Közművek (NKM) mellett a gyermekvédelemhez és az önkormányzathoz is érkezett már az ügyben lakossági bejelentés, ám nem történt semmi.

Pontosabban az önkormányzat ennek nyomán hivatalosan is megkereste a NKM-et, felsorolva, hogy melyik címen, illetve melyik utcákban lenne érdemes soron kívül ellenőrzést tartani. Mint Patkós Zsolt polgármester a MajsaInfónak elmondta, tavaly szeptemberi levelükre akkor azt a választ kapták, hogy az NKM várhatóan rövid időn belül elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Ez azonban a mai napig nem történt meg.

Pedig nem lenne nehéz eljárni az ügyben, mint azt a mellékelt fotók is mutatják. Ráadásul három háznál a köztéri kamerák veszik azt a területet, ahol a lopás történt, vagyis akár a konkrét elkövető személye is kideríthető lenne.

További friss hírek