Elkészült a Nyúl utcai Idősek Otthona energetikai felújítása

Elkészült a Kiskunhalasi Idősek Otthona épületének energetikai korszerűsítése, így már ebben a fűtési szezonban jelentős megtakarítással üzemelhet az intézmény.

Az energiatakarékos és költséghatékony működtetés volt a célja a projektnek – erről Papp Lóránt, az Anloma Kft. építészmérnöke beszélt a helyszínen, aki azt is elmondta, a beruházás során minden nyílászárót cseréltek, több mint 50 ablakot építettek be, a homlokzati hőszigetelése, a lábazat hőszigetelése, a fűtési rendszer csőhálózatának a teljes cseréje, termosztatikus szelepek felszerelése, a radiátorok cseréje, és kondenzációs kazán telepítése valósult meg és akadálymentes feljáró is készült az épület bejáratánál.

Fülöp Róbert polgármester arról tájékoztatott, a tavaszi járványhelyzet és a lezárások hátráltatták a munkálatokat, de a kivitelező ennek ellenére tartotta a határidőket és ma át is tudták adni a beruházást. Elhangzott az is, a teljes költség 80,64 millió forint volt, amelyet a Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el a város. A pályázat 100%-os intenzitású, így önerőre nem volt szüksége a városnak. A városvezető azt is elmondta, egyre kevesebb az olyan önkormányzati intézmény, ahol hasonló mértékű fejlesztésre van szükség. – A Csipke Óvodára, a Hajnal utcai Védőnői Szolgálat épületére valamint a régi városházára már kész tervekkel rendelkezik a város, így ha nyílnak az új pályázati lehetőségek, akkor pályázni fogunk – tudatta Fülöp Róbert.

A nehézsége az volt az építkezésnek, hogy lakva kellett lebonyolítani a beruházást, úgy, hogy közben gondozás és ápolás folyt az intézmény helyiségeiben. Ebben kellett nagyon összehangoltan dolgozni a kivitelezővel, a munkatársakkal és az ebben az épületben élő 90 lakóval – erről már Juhász György, a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ igazgatója. A vezető azt is elmondta, az elmúlt években jelentős felújítások zajlottak le a Nyúl utcai intézményben: egy másik épületet is felújítottak, a mosodát és a főzőkonyhát korszerűsítették, a most felújított épület szomszédságában pedig 6 darab kétágyas szobát alakítanak ki. Juhász György hangsúlyozta, a férőhelyek száma továbbra sem változik, csak az új szobákban a szolgáltatások magasabb színvonalon lesznek elérhetők.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Elkészült a Nyúl utcai Idősek Otthona energetikai felújítása

Elkészült a Kiskunhalasi Idősek Otthona épületének energetikai korszerűsítése, így már ebben a fűtési szezonban jelentős megtakarítással üzemelhet az intézmény. Az energiatakarékos és költséghatékony működtetés volt a célja a pr...