Elkezdődött a mobil járványkórház építése Kiskunhalason – KÉPEK

Tegnap jelentették be, hogy mobil járványkórház épül Kiskunhalason , ami az esetleges kapacitáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító, megelőző, vagy éppen megfigyelő tevékenységbe. Ma reggel elkezdődött a kivitelezés. A konténereket a terepmunka és az alapok elkészülte után a hét végén kezdik el telepíteni.

Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínén azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak – tudatta az alezredes. A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek.

A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el

– közölte a szóvivő. A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött – mondta Orosz Zoltán. A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

MTI / Halasinfo / Fotó: Juhász D. Géza

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Elkezdődött a mobil járványkórház építése Kiskunhalason – KÉPEK

Tegnap jelentették be, hogy mobil járványkórház épül Kiskunhalason , ami az esetleges kapacitáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító, megelőző, vagy éppen megfigyelő tevékenységbe. Ma reggel elkezdődött a kivitelezés. A konténereke...