Újra szigorít a kormány: Elmaradnak a Szent István napi rendezvények

Nem lesz tűzijáték és elmaradnak a Szent István napi rendezvények – jelentette be csütörtökön délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Bár Magyarországon a járványhelyzet javuló tendenciát mutat, a környező országokban viszont súlyosbodik. Mint a miniszter elmondta, az eddigi intézkedések beváltak, május óta folyamatosan csökken a fertőzések száma. Ezért döntött úgy a kormány – az operatív törzs, valamint az országos tisztifőorvos, Müller Cecília javaslata alapján -, hogy a biztonság fenntartása érdekében a jelenlegi szabályozás maradjon érvényben, így elmaradnak a kormány által tervezett három napos Szent István napi ünnepségsorozat rendezvényei. Az indoklás szerint úgy látják, a vírus a nagy tömegben terjed igazán.

Arról, hogy augusztus 15-e után lehet-e már 500 főnél nagyobb zenés rendezvényeket tartani, feltehetően a július végi kormányülésen fognak dönteni, figyelembe véve az akkori adatokat.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Újra szigorít a kormány: Elmaradnak a Szent István napi rendezvények

Nem lesz tűzijáték és elmaradnak a Szent István napi rendezvények - jelentette be csütörtökön délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Bár Magyarországon a járványhelyzet javuló tendenciát mutat, a környező orsz...