Elszabadult a járvány Kisszálláson

Kép: funiq.hu

Sokan megfertőződtek a Sallai István Általános Iskolában. Már három osztály került karanténba, először a nyolcadik osztályosok, majd az első osztályosok, csütörtöktől pedig több osztály diákjai kényszerülnek az iskolától távol maradni, mivel a Kormányhivatal elrendelte a karantént számukra is – számolt be róla elsőként a baon.hu. A lap információi szerint a faluban bezárták az óvodát is, mert az összes óvónő covidos lett.

Mivel a koronavírusos gyerekek találkoztak az őket tanító tanárokkal, tíz pedagógus is karanténba került. A harmadik, ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztály digitális oktatásban folytatja tanulmányait, míg az első, második és negyedik osztály a normál tanításiforma szerint halad tovább a tanmenettel az iskolában – tudatta közleményében az intézmény igazgatója, aki közölte továbbá, hogy az alsós napközi a második és negyedik osztálynak lesz elérhető. A csütörtöktől elrendelt karantén február 18-a éjfélig tart, így 19-én pénteken már normál tanítás lesz minden osztályban.

A településen korábban az óvodát teljesen be kellett zárni, mert információink szerint

az összes óvónő elkapta a koronavírust.

Mint a baon.hu írja, a koronavírussal fertőzöttek közül többen kórházba is kerültek, a kiskunhalasi Mobil Járványkórházban ápolják őket, a gyerekek közül többeknél 40 fokos lázzal és komolyabb tűnetekkel jelentkezett a fertőzés.

A teljes hír itt olvasható: baon.hu

További friss hírek