Embercsempészt fogtak Kiskunhalason, öt migránst akart Ausztriába vinni

Kép: police.hu

Egy vámrendszámmal ellátott személyautót ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai március 9-én éjszaka Kiskunhalason. Az ellenőrzés során gyanússá váltak a jármű utasai, ezért rendőri segítséget kértek.

A helyszínre érkeztek a helyi járőrök, akik igazoltatták a kocsi 32 éves ukrán sofőrjét. Az autóban tartózkodott további öt utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsa.

A járművezetőt a rendőrök előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A Bács-Kiskun megyei nyomozók a férfit embercsempészés bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozásra.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

police.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve