Energiahatékony Önkormányzat díjat kapott Kiskunhalas

A nemzetközi energiahatékonyság világnapja alkalmából megyénkből több önkormányzat és iskola is díjat vehetett át ma a parlamentben.

Drámai hírek, sokkoló képek, elborzasztó statisztikák. Ezek jutnak eszünkbe, ha az éghajlatváltozásról beszélünk. Ma már egyre többen teszik fel a kérdést: Mit tehetek én? Nem csak a probléma és az egyéni felelősség felismerésére jutottak el, hanem a cselekvés útjára léptek azok a személyek, szervezetek, akik március 6-án az energiatakarékosság világnapján elismerésben részesültek.

Megyénkből több önkormányzat és iskola is díjat vehetett át a Virtuális Erőmű Program X. Jubileumi Díjátadó Gáláján, a Parlamentben. És hogy mi is az a Virtuális Erőmű? A rendezvényen erről is beszámoltak az esemény szervezői, Dr. Molnár Ferenc, a Mi6 Kft. ügyvezetője és Dr. Mezősi Balázs operatív igazgató. Az erőmű a legzöldebb energiát méri és gyűjti, amit meg sem termeltünk és el sem fogyasztottunk. Szemléletet formál, cselekvésre ösztönöz, jövőt biztosít az utánunk következő generációknak.

A díjazottak:

Kunfehértói Általános Iskola
– Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola
– Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola
– Újsolt Község Önkormányzata
– Tázlár Község Önkormányzata
– Kunszentmiklós Város Önkormányzata
Kiskunhalas Város Önkormányzata
– Jakabszállás Község Önkormányzata
– Imrehegy Község Önkormányzata
– Izsák Város Önkormányzata
Harkakötöny Község Önkormányzata
– Csengőd Község Önkormányzata
– Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

(Sajtóközlemény, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

További friss hírek