Európai színvonalú konyhával és ebédlővel gazdagodott Kisszállás

Európai színvonalú konyhával és ebédlővel gazdagodott Kisszállás települése. A több mint 68 millió forintos beruházás két hónap alatt készült el. Naponta 250 főre, gyerekekre és és felnőttekre főznek a teljesen megújult konyhán.

A Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése és fejlesztése című településfejlesztési projektet Kispál István, volt polgármester indította, a munkálatok tavaly év végén kezdődtek el.

Kisszállás mindig olyan falu volt, ahol az itt élők büszkék a múltjukra, ugyanakkor nyitottak a világra, fogadóképesek az új gondolatokra – nyitotta meg ünnepi beszédét Rozsnyai Attila polgármester. A település első embere elmondta, a jelenleg iskolaként működő egykori vadászkastély parkjában 1969-ben épült a konyha. A téglák megtisztításában az általános iskola diákjai is részt vettek, az akkori iskolaigazgató, Heves Dénes irányításával. A 100%-os támogatottságú pályázaton az önkormányzat 68,4 millió forintot nyert a konyha teljes felújítására és bővítésére, korszerű konyhai berendezések és eszközök beszerzésére. A beruházás keretében megvalósult a fűtés, a használati melegvízrendszer valamint az elektromos hálózat korszerűsítése, az épület szigetelése, a nyílászárók és a tető cseréje is. A felújított épület mellett parkolóhelyeket, valamint akadálymentes parkolót is kialakítottak. A felújítási munkálatokat helyi vállalkozás kivitelezte.

A átadó ünnepségen részt vett Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke is.

További friss hírek