Európai uniós támogatásból újítják fel Kelebia és Hajós közelében az utat

A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében Kelebia térségében az 5501-es jelű út több mint 1,1 kilométeres szakaszán, valamint Hajós térségében az 5312-es jelű út több mint 2 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak – tájékoztatta a Halasinfót a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el.

A TOP-1.3.1-15-BK1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Bács-Kiskun megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk csaknem 4 047 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,1 kilométeren újul meg az 5501-es és több mint 2 kilométeren az 5312-es jelű út. Kelebia térségében a fejlesztés előreláthatóan 45 napot, míg Hajós térségében 210 napot vesz majd igénybe.

Az összekötő urak teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Halasinfo / Magyar Közút Nonprofit Zrt. / Kép: Juhász D. Géza

További friss hírek