Ezrével ölik a kacsákat Kiskunmajsán – KÉPEK

Tegnap kezdték el ásni azt a hatalmas gödröt egy kiskunmajsai állattartó telepen, amelybe a mai nap folyamán ezerszámra hordták bele az elhullott kacsákat – számolt be egy felháborodott férfi, aki mindössze 100 méterre lakik  a tetemek számára kiásott gödörtől.

A kígyósi út mellett, a majsai helységnév tábla vonalában több ezer kacsát temetnek egy hatalmas gödörbe. Mint ismeretes, a madárinfluenza kapcsán eddig az volt a gyakorlat, hogy az elhullott állatokat a Fehérjefeldolgozó Zrt. teherautói elszállították. Most viszont a környékbeliek megdöbbenésére helyben földelik el az elhullott állatokat. A telephely környékén több lakóház is van, az ott lakók attól félnek, , hogy az ezrével elásott dögök szennyezni fogják a talajvizet is.

A baon.hu megyei hírportál a hatóságtól megtudta, 22 ezer állatot öltek le. Mint írják, az érvényes állategészségügyi előírások* indokolt esetben lehetővé teszik az elhullott és a leölt állatok helyben, elásással történő ártalmatlanítását. Ilyen intézkedésre került sor Kiskunmajsa külterületén, ahol egy 22 000-es növendékkacsa-állományban igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét a Nébih laboratóriuma.  (*Hivatkozott jogszabály: 45/2012 VM rendelet 10. § (5) bekezdése). Szerdán Tázlár külterületén szintén hatalmas gödörben kezdték elhantolni az elhullott állatokat.

További friss hírek