fbpx

Fagyra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Péntekre és szombatra virradóan több helyen talajmenti fagy is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A hétvége közeledtével északkelet felől hideg sarkvidéki eredetű légtömeg közelíti meg Magyarországot. Emellett jelenleg úgy áll a helyzet, hogy ezeken az éjszakákon nem sok nedvesség lesz az ország fölött, azaz felhő nem, vagy alig lesz az égen, ráadásul a légmozgás sem lesz jelentős. Ezek a paraméterek (pontosabban azok hiánya) pedig kedvező együttállást eredményeznek mind a légköri, mind pedig a talajmenti fagy kialakulása szempontjából.

Erre főként a homokhátságon lesz esély

– írta az OMSZ.

Ezen felül az ezekre a napokra vonatkozó minimumrekord is jó eséllyel megdőlhet. A jelenlegi péntekre vonatkozó napi minimumrekord mínusz 1,2 fok, amelyet Nagykanizsán mértek 1952-ben. A szombatra vonatkozó minimumrekord mínusz 0,6 fok, amelyet Kékestetőn mértek 1980-ban – írta az OMSZ, amelynek jelenlegi előrejelzése szerint északon mínusz 2 fok is lehet pénteken és szombaton – nappal viszont országszerte 20 fok fölötti hőmérsékletet prognosztizálnak.

napi.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve