Leszakította a malom tetejét a tomboló vihar

Fákat csavart ki, tetőket bontott meg és tépett le a hidegfronttal érkező zivatarlánc Soltvadkerten és Bócsán.

Az orkán erejű szél leszakította Soltvadkerten a régi malom tetejét, amely az úttestre zuhant és teljesen eltorlaszolta azt. A tetővel együtt leszakadt nagyfeszültségű felsővezeték is, így a város egy része áram nélkül maradt. A településen több utcát teljesen elöntött a víz, amely befolyt a pincékbe és az alagsori helyiségekbe és üzlethelyiségekbe is.

A tomboló szélvihar Bócsán is nagy károkat okozott. Több fa tövestől kidőlt és autókat temetett maga alá, udvarokat, kerteket öntött el az özönvízszerű eső. Az 54-es főúton több 10 km hosszan az úttestre dőltek a fák, több szakaszon csak egy sávon lehetett haladni.

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók Bács-Kiskun megyében. Eddig több mint nyolcvan bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre. Elsősorban fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, de villámcsapás miatt és vízeltávolításhoz is kértek segítséget egyebek közt Soltvadkertről, Kecelről, Kiskőrösről, Bócsáról és Császártöltésről. A bejelentések folyamatosan érkeznek, az egységek dolgoznak a káresetek felszámolásán.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Leszakította a malom tetejét a tomboló vihar

Fákat csavart ki, tetőket bontott meg és tépett le a hidegfronttal érkező zivatarlánc Soltvadkerten és Bócsán. Az orkán erejű szél leszakította Soltvadkerten a régi malom tetejét, amely az úttestre zuhant és teljesen eltorlaszolta azt. A ...