Fánk és tánc a halasi könyvtárban

Február utolsó napján nagy számban érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára a Pásztortűz Egyesület szervezésében.

Farsang, farsang, háromnapi farsang, Itt is adnak, amit adnak Ez is Isten háza, Szálljon le rája Az Isten áldása, Hat lóval, hat ökörrel Három borjas tehénnel, Egy aranyos ekével.” – szól farsangi magyar köszöntő. Sokan gyülekeztek a magyar népi kultúra és kellemes kikapcsolódás iránt érdeklődők február 29-én, a városi könyvtárban. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a szombat délután. A Kiskunhalasi Népdalkör muzsikája mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A farsangi ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek busó maszkok készítésével hangolódtak a hagyományokra.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával – mondta Végső István elnök.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő aprók tánca március 28-án, szombaton 15 órától lesz a városi könyvtárban.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Fánk és tánc a halasi könyvtárban

Február utolsó napján nagy számban érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára a Pásztortűz Egyesület szervezésében. „Farsang, farsang, háromnapi farsang, Itt is adnak, amit adnak Ez is Isten háza, Szálljon le rája Az...