Farkas Gergely: Készüljön átfogó stratégia a hazai e-sport támogatására

Kép: Halasinfo.hu, Juhász D. Géza

Farkas Gergely országgyűlési képviselő hétfőn határozati javaslatot nyújtott be a hazai e-sport támogatásával kapcsolatosan. A javaslatban kéri a kormányt, alkosson meg egy olyan startégiát, amely a hazai e-sport támogatása érdekében tartalmazza az érintett területeken szükséges lépéseket. Ehhez kapcsolódóan pedig egy költségvetési módosító javaslatot is beadott a jövő évi büdzséhez, amely az anyagi fedezetét biztosíthatja a javaslatban foglaltaknak.

A 2017-es első e-sporttal kapcsolatos parlamenti felszólalásom óta egyedüli képviselőként próbálom elérni, hogy a kormány foglalkozzon ezzel az egyre népszerűbb és dinamikusan növekvő területtel. Sajnos egy átfogó, minden fontos aspektusra kiterjedő elképzelés helyett eddig mindösszesen néhány eseti és mindenféle koncepciót nélkülöző támogatás történt, ami komoly mulasztásra mutat rá, hiszen ma már Magyarországon is sok százezren hódolnak az e-sportnak, és a gazdasági hatása is egyre nagyobb. Ezt a mulasztást szeretné pótolni az a stratégia, amelynek megalkotására szólítja fel a beadott határozati javaslat a kormányt az érintett szervezetekkel együtt – tájékoztatta portálunkat a képviselő.

Mint Farkas Gergely elmondta, Palkovics László egy korábbi alkalommal úgy nyilatkozott: „a kabinet úgy határozott, hogy az e-sport ügye mellé áll.” – Itt az ideje, hogy a szépen hangzó kommunikációs paneleket a tettek bizonyítsák, ezért bízom benne, hogy a kormány támogatni fogja a javaslatot, megalkotja a régóta várt e-sport startégiát és hozzárendeli a szükséges költségvetési támogatást – fogalmazott a képviselő.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve