Fegyházbüntetésre számíthat a jánoshalmi késes rabló

Illusztrációs kép: twenty20.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfi ellen, aki 2020. február 10-én Jánoshalmán késsel fenyegetődzve rabolt ki egy gyermekkorú fiút és más bűncselekményeket is elkövetett.

 A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020. február 10-én Jánoshalmán „kristály” fantázianevű drogot fogyasztott, amitől zavart állapotba került. 18 óra után a vádlott kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre. A vádlott érthetetlen szavakat ordítozott és a kezében lévő késsel fenyegetődzve a sértettet a földön leszorítva tartotta. Egyszer fenyegetően a sértett irányába szúrt, ekkor a fiatalembernek sikerült a fogásból kiszabadulni és elmenekült a helyszínről. Ezután a vádlott a sértett 8.000 forint értékű kerékpárját ellopta és ismeretlen helyre vitte, a lopással okozott kár nem térült meg.

Ezt követően a vádlott a késsel együtt egy bolthoz ment. Itt meglátott egy fiút, aki a bolt előtt az édesanyját várta. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a fiú kerékpárját, megfogta a bicikli csomagtartóját és megpróbálta elvenni. A gyermekkorú sértett ellenállt, de a gyanúsított közölte vele, hogy kés van nála, közben a kést a sértett által is látható módon a kezében tartotta. Ekkor odaért a fiú anyja, aki a gyermekét féltve szólt, hogy adja oda a kerékpárt. A vádlott így megszerezte a kerékpárt és azzal a helyszínről elhajtott.

A vádlott a 15.000 forint értékű kerékpárral a Jánoshalmai Rendőrőrsre ment, ahol azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni. Időközben a bolt eladója is értesítette telefonon a rendőrséget a rablásról. A rendőrök a kerékpárt lefoglalták és visszaadták sértettnek, így a kár megtérült. A drogfogyasztás miatt a vádlott ellen szabálysértési eljárás indult.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és kifosztás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Fegyházbüntetésre számíthat a jánoshalmi késes rabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfi ellen, aki 2020. február 10-én Jánoshalmán késsel fenyegetődzve rabolt ki egy gyermekkorú fiút és más bűncs...