A fél szemére megvakult a férfi, akinek hokedlivel verte szét a fejét az ivócimborája

A kép illusztráció / envato.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 májusában egy Kiskunhalashoz közeli községben közös italozás után egy hokedlivel úgy megverte védekezésre képtelen barátját, hogy egyik szemére megvakult.

A vádirat szerint a vádlott mintegy 3-4 éve ismerte meg az ügy sértettjét, akivel baráti kapcsolatba került. A vádlott 2019. május 18-án reggel egy Kiskunhalashoz közeli községben egy kocsmában italozott a sértettel, majd a sértett mintegy másfél óra után hazament.

A vádlott 9 óra körül erősen ittas állapotban a sértett lakóhelyére ment. A házban ezután egy jelentéktelen nézeteltérés miatt a vádlott felkapta a konyhában lévő hokedlit és azzal négyszer-ötször nagy erővel ivócimborája fejére ütött. A sértett a kezeit maga elé tartva megpróbált védekezni, majd a lakásból kimenekülve igyekezett segítséget hívni. Eközben az utána lépő vádlott a bejárati ajtó előtt lévő udvari lépcsőről lelökte őt, amitől a sértett a földre esett, a vádlott pedig elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás miatt a fején több repesztett és zúzódásos sérülést szenvedett, a bal szemgolyóján is zúzódás keletkezett, amitől erre a szemére teljesen és véglegesen megvakult. A sértett férfi a hosszabb ideje tartó italozó életmódja és betegségei miatt az erőszakos támadással szemben nem volt képes megvédeni magát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A fél szemére megvakult a férfi, akinek hokedlivel verte szét a fejét az ivócimborája

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 májusában egy Kiskunhalashoz közeli községben közös italozás után egy hokedlivel úgy megverte védekezésre képtelen...