Felborult egy autó Jánoshalma közelében, hárman megsérültek

Árokba csapódott egy személygépkocsi Jánoshalma és Mélykút között, miután érintőlegesen ütközött egy másik autóval.

Frissítés:

Az 5312-es úton közlekedett 2019. augusztus 14-én 19 óra 8 perckor egy 46 éves mélykúti nő egy Opel Astra típusú személygépkocsival.

Haladása során az út 46-os kilométerénél érintőlegesen összeütközött a vele szemből – Jánoshalma felől Mélykút irányába – közlekedő 42 éves mélykúti férfi által vezetett Opel Corsa személyautóval, majd az útárokba lehaladva felborult. A Corsa sofőrje a balesetet követően megállás, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset során az Opel Astra egyik utasa súlyos, a sofőr és a másik utas könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az adatgyűjtésnek köszönhetően a kiskunhalasi rendőrök rövid időn belül megtalálták otthonában az Opel Corsa-t és annak vezetőjét, akit vér- és vizeletminta céljából előállítottak. Az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

Előzmény:

Úgy tudjuk, a vétlen jármű Mélykút felől tartott Jánoshalmára, amikor a szemből érkező autó egy éles bal kanyarban megcsúszott és eléjük vágódott. Az Opelt vezető asszony elrántotta kormányt, hogy elkerülje a frontális ütközést, de elvesztette az uralmát a jármű felett és a szemközti árokba borult. A 46 éves mélykúti nő és a vele utazó a 18 nyolcéves fia és annak 17 éves barátnője is megsérült, őket a mentők a bajai kórházba szállították.

A balesetet okozó – vélhetően egy Opel Corsa  személyautót a rendőrök még keresik, a két teleülés be és kivezető szakaszán lévő kamerák felvételeit is vizsgálják. A mentési munkálatok és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a rendőrök. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Munkatársai vizsgálják.

További friss hírek