Felfüggesztett fogházat kapott a rendőröket Tompánál elütő szerb férfi

A kép illusztráció

Nyolc hónap fogházra ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság büntetővégzésében azt az 55 éves szerb férfit, aki tavaly március közepén elütött két rendőrt Tompa külterületén. A szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság azt állapította meg, hogy a férfi az 53. számú főúton Kiskunhalas irányából Tompa határátkelőhely felé haladt egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt szerelvénnyel. Fáradtsága miatt a biztonságos járművezetésre képtelen volt, ezért későn észlelte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén álló kocsit, aminek fékezés nélkül – mintegy 65-70 km/óra sebességgel – nekiütközött.

A személyautó rendőri ellenőrzés miatt várakozott az út szélén. A férfi az ütközést követően elsodorta az ellenőrzést végző és szolgálati mellényt viselő két rendőrt. Az ütközés következtében a rendőrök az útpadkára zuhantak és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A szerb férfi járműve az úttesten állt meg. A végzés nem jogerős.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, két rendőr súlyosan – egyikük életveszélyesen – megsérült, amikor igazoltatás közben egy szerb autó elütötte őket Tompán, az 53-as főút elkerülő szakaszán.

Egy Volkswagen személygépkocsi vezetőjét igazoltatta a két rendőr, amikor egy nagy sebességgel érkező szerb mikrobusz elütötte őket. A nagy erejű ütközéstől a két rendőr több métert repült és az aszfaltra zuhantak. Egyiküket életveszélyes állapotban a szegedi klinikára, míg társát súlyos sérülésekkel a kiskunhalasi kórházba szállították a mentők.

24.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Felfüggesztett fogházat kapott a rendőröket Tompánál elütő szerb férfi

Nyolc hónap fogházra ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság büntetővégzésében azt az 55 éves szerb férfit, aki tavaly március közepén elütött két rendőrt Tompa külterületén. A szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre fel...