Felfüggesztettel börtönnel megúszhatja a lúzer autótolvaj, aki egy benzinkutat is megrongált

Mint arról korábban beszámoltunk, a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi januárban vitte el a lezáratlanul hagyott autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A járműre egy másik autóról leszakított rendszámot tett, majd egy benzinkúthoz hajtott, 14 ezer forint értékben gázolajat tankolt, és fizetés nélkül távozott.

A töltőpisztolyt azonban nem akasztotta vissza a helyére, így amikor nagy sebességgel elindult, tömlőstül kitépte a helyéről, emiatt a kútoszlop kimozdult és a burkolólemeze is megsérült.

A designerdrogot fogyasztó vádlott később Kiskunhalas külterületén lehajtott az útról, oszlopnak ütközött, nem tudott tovább menni, és a rendőrök elfogták. A drogfogyasztás miatt külön szabálysértési eljárás indult ellene – írták.

Az autóban és a benzinkútban a férfi mintegy négymillió forint kárt okozott. A korábban letartóztatásban lévő, most szabadlábon védekező férfit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételével, egyedi azonosító jellel visszaéléssel és rongálással vádolta.

A Kiskunhalasi Járásbíróság jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jellel visszaélés és rongálás bűntette miatt, 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a férfit. Emellett a bíróság a vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte, és az okozott kárt is meg kell térítenie. dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatása szerint az ítélettel szemben az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére, így az nem jogerős.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Felfüggesztettel börtönnel megúszhatja a lúzer autótolvaj, aki egy benzinkutat is megrongált

Mint arról korábban beszámoltunk, a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi januárban vitte el a lezáratlanul hagyott autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A járműre egy másik autóról leszakított rendszámot tett, majd egy benzink...