Felfüggeszthetik Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogát

Kép: Halasinfo.hu, Juhász D. Géza

A választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt – közölte szerdán a Legfőbb Ügyészség.

Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018. évi országgyűlési képviselő választáson a Jobbik jelölő szervezet Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként 2018. február 17. és 2018. március 19. között – pontosan meg nem határozható időpontban – a Lehet Más a Politika színeiben induló képviselőjelölt-társának – a vele folytatott beszélgetés során – felajánlotta a kampányra addig fordított 600.000,- Ft összegű költsége kifizetését, amennyiben a választástól visszalép. Az ajánlatot a jelölttárs visszautasította. Farkas Gergely cselekménye a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas. Az országgyűlési képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása ezért indokolt, amelyre mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Farkas Gergely közösségi oldalán így reagált a közleményre:

 Állok elébe, tiszta a lelkiismeretem, tudom, hogy az valóban egy komolytalan felvetés volt részemről.

– Ennek ellenére várhatóan sok évig el fogják húzni ezt az eljárást, hogy aztán minden egyes apró részleténél újra hírcunamival árasszák el a hírportálokat, hogy “újabb tárgyalás a korrupt jobbikos képviselő ügyében”, “meghallgatták a lefizetéssel vádolt jobbikos képviselőt”. – írja a képviselő.

A teljes poszt itt olvasható:

További friss hírek