Felfüggesztik a hiteltartozásokat az év végéig – VIDEÓ

Kép: Orbán Viktor Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében videóüzenetben számolt be a mai döntésekről.  Mint mondta,  „húsba vágó döntéseket hoztak”, úgy látják eljött az ideje, hogy “a járványügyi és egészségügyi kérdések mellett most már gazdasági döntéseket is hozzanak.”

A mai döntések értelmében minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

A rövid lejáratú vállalkozási hiteleket június 30-ig meghosszabbítják. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM) a jegybanki alapkamat + 5%-ban maximalizálják.

A turizmusban, a vendéglátásban, a szórakoztatóiparban, a sport területén,a kulturális szolgáltatásokban valamint a személyszállítási területen a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken, mindez egyelőre június 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettségét szintén június 30-ig elengedik. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződések sem felmondhatók és a bérleti díjak sem emelhetők. Június 30-ig a turizmus fejlesztési hozzájárulást is elengedik.

Döntéseket hoztak a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről is, amelynek célja, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve