fbpx

Fényes nappal rabolta ki a gyerekorvost egy férfi Kiskunhalason, egy mentőápoló kapta el

fotó: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették azt a 27 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy idős asszonyt rabolt ki fényes nappal a belvárosban.

Egy szabadnapos mentőápoló Kiskunhalason a Kossuth utcában sétált, amikor hangos segélykérő kiabálásra lett figyelmes. Először azt hitte baleset történt, de nem erről volt szó. Egy férfi futott felé lélekszakadva, akit már többen is kergettek, miközben azt kiabálták: “Fogják meg! Tolvaj!”. A mentőápoló egy jól irányzott mozdulattal megállásra bírta a női táskával menekülő rablót, majd fel is tartóztatta a rendőrök érkezéséig. Mint kiderült, az elkövetőt egy nyugdíjas gyermekorvosnő kezéből tépte ki a táskát, ezért eredtek többen is a nyomába.

A rendőrség közleményében úgy tájékoztatott, február 17-én kora délután érkezett bejelentés a rendőrségre, mely szerint Kiskunhalason egy  asszonyt kirabolt egy ismeretlen, akit a helyszínen feltartóztattak.

A nyomozás adatai szerint 13 óra körül a Kossuth utcában sétált a 66 éves nő, miközben valaki hátulról meglökte, majd a kezéből a táskáját kikapta, és menekülni kezdett. Futás közben az elkövető a kézitáskából kivette a pénztárcát, de végül a menekülés során ettől is megszabadult. A közelben lévő járókelők meghallották a sértett kiabálását, a tettes után eredtek, őt a közelben elfogták, és visszatartották a járőrök érkezéséig. A rendőrök előállították a 27 éves kiskunhalasi férfit, akit rablás bűntettével gyanúsítanak. A nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették K. Miklóst, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mivel a gyanúsított menekülés közben eldobálta a korábban megszerzett értékeket, így azok a helyszínen meglettek, ezért a sértett még aznap visszakapta pénzzel teli tárcáját és táskáját.

Halasinfo/Országos Mentőszolgálat/police.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve