Fényes nappal rabolta ki áldozatát a halasi férfi a belvárosban, mehet a hűvösre

A kép illusztráció.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy különös, többszörös visszaeső férfival szemben, akit a járókelők tartottak vissza és adtak át a rendőröknek, miután fényes nappal a nyílt utcán kirabolt egy asszonyt.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi jövedelemmel nem rendelkezett, ezért 2019 decembere és 2020 februárja között rendszeresen kerékpárlopásokból és bolti tolvajlásból tartotta fenn magát.

A vádlott 2020. február 17-én délben Kiskunhalas központjában sétálva felfigyelt az előtte haladó, 66 éves asszonyra és elhatározta, hogy kezében tartott táskáját megszerzi. Ennek érdekében követni kezdte és a közeli útkereszteződésben utolérve az úttesten áthaladó nőt hátulról meglökte, eközben kezéből a táskát kitépte. A vádlott a táskával szaladni kezdett, majd futás közben a 182 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcát magához vette, a táskát pedig eldobta. Ekkorra azonban a sértett segítségére siető járókelők a rabló útját állták, ezért a pénztárcát is eldobta és a parkoló felé menekült. Ott végül elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a támadót. A rabló által szétdobált táska a pénztárcával együtt hiánytalanul előkerült.

Az ügyészség a különös és többszörös visszaesőnek számító férfit rablás bűntettével és többrendbeli lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Fényes nappal rabolta ki áldozatát a halasi férfi a belvárosban, mehet a hűvösre

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy különös, többszörös visszaeső férfival szemben, akit a járókelők tartottak vissza és adtak át a rendőröknek, miután fényes nappal a nyílt utcán ...