Fényes nappal támadt egy szöges vasrúddal az idős házaspárra a majsai rabló

Egy idős pár lakásába tört be egy kiskunhalasi férfi, majd szöges vasrúddal megfenyegette őket, és 92 ezer forintot rabolt el tőlük. A rendőrök egy órán belül elfogták.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és magánlaksértés bűntette miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki 2019. november 8-án fényes nappal szöges farúddal fenyegetve kirabolt egy idős férfit a saját házában.

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi röviddel azelőtt, hogy egy korábbi jogerős büntetés letöltése miatt börtönbe vonult, 2019. november 8-án koradélután egy közel másfél méter hosszúságú szöges farúddal bemászott az idős sértett udvarába. A nyitott ajtón bement a házba, majd a szobába lépve a szöges farudat az ágyban fekvő, idős kora és betegsége miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfira és élettársára emelte. A támadó a sértetteket agyonveréssel fenyegette arra az esetre, ha megmozdulnának és a telefonjukat követelte. Az asszony ijedtében felkelt az ágyról és élettársához akart lépni, ekkor azonban a vádlott a ruhás zsákok közé lökte.

A továbbra is fenyegetőző rablót az idős férfi próbálta megnyugtatni, cigarettával kínálta és közölte, hogy nincs telefonja. Beszédbe elegyedtek, a támadó a felkínált cigarettát is elfogadta, majd hirtelen az idős férfi ágyához lépett, a párna alól a pénztárcáját kivette és a benne lévő 92 ezer forintot magához vette. Az idős sértett ekkor a vádlott elé állt és visszakérte a pénzét, de a vádlott két kézzel úgy meglökte, hogy ő is a ruhás zsákok közé esett.

A nyomozók egy órán belül elfogták a rablót, akinek

a jobb lábán lévő zoknijából

a rabolt pénzt 1.500,- Ft híján mind előkerült.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit a rablás súlyosabban minősülő bűntette mellett magánlaksértés bűntettével is vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Fényes nappal támadt egy szöges vasrúddal az idős házaspárra a majsai rabló

Egy idős pár lakásába tört be egy kiskunhalasi férfi, majd szöges vasrúddal megfenyegette őket, és 92 ezer forintot rabolt el tőlük. A rendőrök egy órán belül elfogták. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmé...