Foglalkoztatási Paktumot írt alá a választókerület három járása

A Bácsalmási, a Jánoshalmi és a Kiskunhalasi Járás együttműködésében indulhat el az a foglalkoztatási projekt, mely közel több száz millió forint értékben kívánja javítani az érintett járások foglalkoztatásának helyzetét.

A bácsalmási projektnyitó rendezvény vendége volt Dr. Zombor Attila a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója. A foglalkoztatási együttműködések, partnerségek jó része a Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztályain keresztül fog megvalósulni. A projekt fő céljainak egyike a térség munkaerő piacának erősítése, így számtalan foglalkoztatási, és átképzési program lesz elérhető. Ennek mélyebb elemeiről és a munkaerőpiac jelen helyzetképéről Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője adott a partnereknek tájékoztatást. Szakál Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Foglalkoztatási Paktumának szakmai vezetője a helyi paktumok jelentőségéről tartott előadást.

A projektnyitó rendezvény részeként aláírták a három Járást összefogó Paktum szervezetet létrehozó Együttműködési megállapodást is. Jelenleg 26 partnerrel szerveződik a helyi Paktum szervezet, mely átöleli az önkormányzatokat, vállalkozásokat, intézményi, egyházi és több civil szervezetet.

Kiskunhalason érintett a Merkbau Kft., a Halasthermál Kft., a Hunent Zrt, a Semmelweis kórház, a Szakképzési Centrum, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat valamint az Önkormányzat is. A rendezvényen részt vett Farkas Dániel alpolgármester és Szűcs Csaba alpolgármester, valamint több halasi vállalkozás vezetője.

fotók: Szilágyi Pál Ferenc

További friss hírek