Fokozottan ellenőriztek a rendőrök térségünkben is

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében tegnapra szervezett akcióban részt vevő egyenruhások Kiskunmajsa és Kiskunhalas illetékességi területén tevékenykedtek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. január 6-án fokozott ellenőrzést tartottak az utakon, melynek célja többek között az ittas vezetők és gyorshajtók kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának kontrollja volt. Emellett vigyáztak a gyalogosok biztonságára is: a zebrák környékén az elsőbbségi szabályok betartására hívták fel a járművezetők figyelmét.

Az egyenruhások a két településen összesen 52 esetben szankcionálták a jogsértéseket: 31 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, illetve 21 személlyel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. A szabálysértők közül nyolcan telefonáltak vezetés közben, valamint a közigazgatási bírsággal sújtott autósok mindegyikről elmondható, hogy vezetés közben nem használták a biztonsági övet annak ellenére, hogy az egy baleset során életet menthet. (police.hu)

Fotók: Dabis Tibor

További friss hírek