Fontos infók a piaccal, ingyenes szájmaszkkal, óvodai beiratkozással kapcsolatban

Fontos információk jelentek meg ma Fülöp Róbert polgármester hivatalos Facebook oldalán a piaccal, ingyenes szájmaszkkal, óvodai beiratkozással kapcsolatban.

A polgármester beszámolt arról, hogy a szerdai piac a szervezőkkel egyeztetett keretek között zajlott, a rendezők, az árusok és a vásárlók együttműködők voltak, így amennyiben újabb országos szigorításra nem kerül sor, szombaton is meg lehet tartani a piacot.

Fülöp Róbert látogatást tett a Kuruc vitézek terén található főzőkonyhán, ahol  több mint 50 dolgozó és önkéntes segítő látja el a gyermekétkeztetés feladatait. Ma 457 adag, holnaptól 560 adag ebéd indul innen útnak a város különböző pontjaira, hiszen az igény folyamatosan növekszik. Így házhoz szállítva megkapja minden óvodás és iskolás gyermek, aki igényelte az ebédet,  bel- és külterületen egyaránt.

A polgármester beszámolt arról is, hogy zajlik a szájmaszkok gyártásának szervezése. A cél az, hogy minden kiskunhalasi háztartásba ingyenesen jusson legalább egy darab kimosható, többször használható védőeszköz. Az alapanyagot beszerezték, a varrási kapacitások jelentős részét lekötötték.

Közeleg az óvodai beiratkozások időpontja, ezért Fülöp Róbert arra kérte az illetékes szakembereket, néhány napon belül hozzanak létre egy olyan online felületet, amely lehetőséget ad a szülőknek arra, hogy személyes ügyintézési folyamatok nélkül adhassák le a szükséges adatokat.

A járvánnyal kapcsolatban a városvezető azt közölte, a városban az elmúlt 24 órában egy személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve