Fontos! Maszkhasználatra szólított fel Fülöp Róbert polgármester a piacon, vásárban és a temetőben is

Illusztrációs kép: twenty20.com/halasinfo

Országosan egyelőre nincs még szigorítás, így a vásárok, piacok megtarthatók, nem kötelező a maszk használata. Tavasszal komoly szigorításokat vezetett be a kormány, valamint helyi rendeletben a polgármestereknek is volt erre lehetősége, hogy a körülményeket, helyi adottságokat figyelembe véve a védekezéshez szükséges rendeleteket hozzanak. Most ez nincsen így, pedig a helyzet sokkal rosszabb.

Egyelőre a halasi piacon is csak ajánlás a maszk viselése, amit tapasztalataink szerint senki nem ellenőriz: az árusok többsége – ha visel is maszkot, azt is szabálytalanul teszi, a vásárlókon meg csak elvétve lehet látni a védőeszközt, a távolságtarásról meg nem is lehet beszélni. Ebből pedig – a napi fertőzésszámokat figyelve, nem nehéz következtetni – hamarosan komoly baj lehet, hiszen a piacok, vásárok és most még aktuálisan a temetők is, gyorsan a tömeges fertőzés központi helyei lehetnek.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója is a piaci maszkhasználatot szorgalmazta már napokkal ezelőtt, sőt, ajánlása szerint már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára.

Fülöp Róbert polgármester percekkel ezelőtt közösségi oldalán szólította fel a lakosságot a felelős magatartásra:

Kérem Önöket, hogy a koronavírus járvány miatt holnaptól a piacokon, a vásárban és a temetőkben használjanak maszkot, illetve tartsanak távolságot egymástól!

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Fontos! Maszkhasználatra szólított fel Fülöp Róbert polgármester a piacon, vásárban és a temetőben is

Országosan egyelőre nincs még szigorítás, így a vásárok, piacok megtarthatók, nem kötelező a maszk használata. Tavasszal komoly szigorításokat vezetett be a kormány, valamint helyi rendeletben a polgármestereknek is volt erre lehetősége, ...