Friss előrejelzés: lassan eláll az eső, a hétvégén már szép idő lehet

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

Holnaptól egyre javul az idő, hétvégén néhol 20 fok is lehet, hosszabb távon pedig változékony, de alapvetően kellemes őszi időben reménykedhetünk – írja a 24-hu.

A vasárnap érkezett mediterrán ciklon második napja áztatja szinte szakadatlan esővel hazánkat, az elmúlt 24 órában az ország délkeleti csücskében már 61 milliméter esett. A légörvény emellett hideg, északi levegőt sodort fölénk, a hidegbetörés jó tíz fokkal az ilyenkor szokásos érték alá nyomta a hőmérsékletet: a legmelegebb órákban sem mérhetünk 7-8 foknál többet.

Szerdán már csak északon várható jelentősebb mennyiségű csapadék. A front nyomában pedig felszakadozik a felhőzet, ki-kisüt a nap, és melegszik az idő. Szerdán és csütörtökön több-kevesebb napsütés mellett 13-14 fokot mérhetünk. Csütörtök este újabb mediterrán ciklon érkezik, de pénteken már tovább is áll, és sem jelentősebb lehűlést, sem a mostanihoz hasonló, hosszan tartó csapadékot nem okoz. Hétvégére aztán határozottan enyhébbre fordul az idő: szombaton és vasárnap néhol még a 18-20 fok is benne van a pakliban, de az átlag 15 fok körül alakul, elszórtan jelentkező kisebb záporon túl csapadékra sem kell számítani.

Igazi őszi idő

Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint a hónap második fele változékony, de viszonylag kevés csapadékkal járó, az átlagnál pár fokkal melegebb időjárást tartogat. Korábban úgy tűnt, egy Nyugat-Európa felett kialakuló masszív ciklon komolyabb hidegbetörést generál nemzeti ünnepünk magasságában, ám a helyzet mára jelentősen megváltozott.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Friss előrejelzés: lassan eláll az eső, a hétvégén már szép idő lehet

Holnaptól egyre javul az idő, hétvégén néhol 20 fok is lehet, hosszabb távon pedig változékony, de alapvetően kellemes őszi időben reménykedhetünk - írja a 24-hu. A vasárnap érkezett mediterrán ciklon második napja áztatja szinte szakad...