Füstérzékelőt ajándékozott a katasztrófavédelem egy halasi családnak

Egy füstérzékelő készüléket ajándékoztak a katasztrófavédelem munkatársai egy kiskunhalasi családnak.

A tűzmegelőzési feladatokra és az élet védelmére fókuszál a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű kampány, amit közösen indított a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

A kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.

A katasztrófavédelem munkatársai az akció keretében füstérzékelőket is adományoznak a lakosság részére, így került egy ilyen berendezés egy kiskunhalasi családhoz hétfőn. A szakemberek fel is szerelték a család otthonában a készüléket, és elmagyarázták a működését is. A készülék tíz évig működik majd, és amint füstöt érzékel, 100 decibeles hangerővel ad jelzést, amelyet nem csak a házban élők, de még a szomszédok is meghallanak. Reméljük, erre soha nem lesz majd szükség!

További friss hírek