Görög turistabuszon, hamis személyivel akart Magyarországra lépni három szír

A kép illusztráció.

Közokirat-hamisítás miatt, gyorsított eljárásban állított bíróság elé három szír férfit a kiskunhalasi járási ügyészség.

A három vádlott ugyanazon görög turistabusz utasaiként érkezett július 28-án délután a szerb–magyar határhoz. Amikor a tompai határátkelőhelyen a határrendészek igazoltatták őket, a szír férfiak hamis görög személyi igazolványokat mutattak fel, hogy bejuthassanak az országba.

A felhasznált személyi igazolványok azonban hamisítványok voltak, azokat nem a görög hatóságok állították ki. Az okmányokat ismeretlen személyek Görögországban készítették görög személyek nevére úgy, hogy a hamisítványokba beleragasztották a szír vádlottak fényképeit.

Az igazolványok formailag is hamisak, azok betűtípusa, biztonsági elemei az eredeti okmányoktól eltérnek. A vádlottak tudták, hogy az okiratok hamisítványok, azok felhasználásával Ausztriába akartak utazni.

A bűncselekményeket beismerő vádlottakat a rendőrök őrizetbe vették, majd a kiskunhalasi ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt szerdán bíróság elé állította őket. A vádlottakat bűnösnek mondták ki és 1-1 év börtönre ítélték, a börtönbüntetések végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a vádlottakat az országból 3 évre kiutasította, a hamis okmányokat pedig elkobozta. Az ítéletek jogerősek, ellenük senki sem fellebbezett. (hvg.hu)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Görög turistabuszon, hamis személyivel akart Magyarországra lépni három szír

Közokirat-hamisítás miatt, gyorsított eljárásban állított bíróság elé három szír férfit a kiskunhalasi járási ügyészség. A három vádlott ugyanazon görög turistabusz utasaiként érkezett július 28-án délután a szerb–magyar hat...