Gratulálunk! Képek a megyei díjátadóról

A hagyományoknak megfelelően idén is a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat októberi, ünnepi ülésén nyújtották át a megye legrangosabb kitüntetéseit, ezúttal Baján, a Petőfi szigeten található Turisztikai Központban. E nívós elismerések azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozhatók, melyek kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálták Bács-Kiskun érdekét és javát.

A kitüntetések átadásán túl a rendezvény másik fő apropója az 1956-os forradalmi megemlékezés volt. „Ez a hónap a nemzetté kovácsolódásunk és magyarságtudatunk erős bástyája. Elődeink olyan hihetetlen tenni akarásról és hazaszeretetről tettek tanúbizonyságot, amely a mai napig példa minden magyar ember számára.” – utalt erre ünnepi beszédében Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke. „Hűség, önfeláldozás, nemzeti becsület. Ezek a fogalmak testesítik meg ’56 hőseit és ezek a fogalmak igazak a mai kitüntetettekre is, akik személyes közreműködésükkel példaértékű teljesítményt nyújtanak.”

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rausch Sándor alelnök, valamint a kitüntetettek és hozzátartozóik, a megye igazgatási, társadalmi, egyházi és gazdasági vezetői, a megye településeinek polgármesterei, a megyei közgyűlés tagjai és a külső bizottságok tagjai.

A kitüntetettek nevében Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója mondott köszönetet, aki idén a legrangosabb „Bács-Kiskun Megyéért” díjat vehette át. Az rendezvényt a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület néptáncosainak és a RÁBL színpad színészeinek műsora, valamint a bajai Liszt Ferenc Zeneiskola kórusának előadása tette igazán ünnepivé. A program zárásaként a megyei önkormányzat svédasztalos állófogadással vendégelte meg a meghívottakat, ahol a megye legjobbnak választott borait is megkóstolhatták a vendégek: a Szentpéteri Borpince 2017-es Olaszrizlingjét és a Koch Borászat 2017-es Prémium Cabernet Sauvignon Roseját, de asztalra került a Koch Borászat 2015-ös Kadarkája is.

„BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETKÖZI KAPCSOLATAIÉRT DÍJ”
Szécsiné Rédei Éva, halasi Csipkeház igazgatója – Kiskunhalas

„BÁCS-KISKUN MEGYE TURIZMUSÁÉRT DÍJ”
Dr. Bay Miklós és Dr. Bay Éva orvos házaspár, a Bay-gyűjtemény (nagybányai festmények) adományozói – Kiskunhalas

„BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ”
Kolompár László – Kiskunhalas

„BÁCS-KISKUN MEGYE SPORTJÁÉRT DÍJ”
Hard Work Crosstraining – Kiskunhalasi sportegyesület

„BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DÍJ”
Dr. Hell Gizella járási tisztifőorvos – Kalocsai és Kiskunhalas Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály vezetője

„BÁCS-KISKUN MEGYE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ”
Dr. Skribanek László, háziorvos – Bácsalmás

„BÁCS-KISKUN MEGYE KULTÚRÁJÁÉRT DÍJ”
Szénásiné Harton Edit nyugalmazott könyvtár és művelődési ház igazgató – Bácsalmás

További friss hírek