Gurulóállványok megbízható forrásból

A munkabiztonság minden esetben alapvető elvárás, így az ezt támogató eszközök beszerzését csakis megbízható forrásból érdemes intézni. Jó példa erre a gurulóállványok termékcsaládja is, hiszen esetükben is számos munkabiztonsági előírásnak kell megfelelni.

A szakmunkák többsége komoly odafigyelést és felkészültséget igényel, igaz ez mind szakmai, mind biztonsági szempontból. Utóbbi esetben a munkáltató és a munkavállaló is felelős a megfelelő körülmények biztosításáért, illetve a körültekintő munkavégzésért. Erre vonatkozóan számos munka- és életvédelmi jogszabály létezik, melyek iránymutatásai mentén garantáltan nem történik komolyabb baleset a munkák során.

Egyes munkálatok, munkakörök esetén a veszély még fokozottabban fennáll, ilyen például, ha valaki veszélyes helyen, a magasban végez munkákat. Itt kiemelten fontos, hogy a megfelelő munkamagasságot biztosító gurulóállványok rendelkezzenek a szükséges biztonsági tanúsítványokkal és valóban stabil alapot biztosítsanak a munkavállalók számára. Ez mindenki közös érdeke, emellett pedig a munka gördülékenységét is javítja. A fentiek tükrében tehát elmondható, hogy biztonsági célokat szolgáló munkaeszközöket is csak megbízható forrásból érdemes beszerezni. Még ettől is jobb, ha mindezt egy forrásból intézhetjük, mint amilyen az Állványbázis is.

A gurulóállványok kínálata

A kiskereskedelemben kapható gurulóállványok alapvetően három kategóriába sorolhatók: profi, félprofi, illetve ház körüli célokra alkalmas. Bár tulajdonságaikban, árukban vagy épp anyaghasználatukban ezek eltérhetnek, a biztonság mindegyiküknél közös pont. A profi állványok jelentik a csúcskategóriát, ezek már komoly ipari céloknak is megfelelnek. Nagyobb kivitelezési munkák, építkezések során alkalmazhatók. Az ipari állványok minden biztonsági előírásnak megfelelnek, erre vonatkozó hitelesítéssel is rendelkeznek.

A félprofi állványok jelentik az átmeneti kategóriát. Ezek munkamagassága már alacsonyabb az ipari gurulóállványokénál és leginkább azok számára ajánlott, akik kisebb igénybevétellel, de akár napi szinten használnak állványokat. Ezek az eszközök leginkább a mesteremberek számára tehetnek jó szolgálatot, pl. festési, szigetelési munkák során. A létra alján pedig a ház körül használatra alkalmas gurulóállványokat találjuk, melyek anyaghasználatukban hasonlóan erősen, ugyanakkor alacsonyabb munkamagassággal bírnak és leginkább kisebb munkálatok során vethetők be.

A megbízható forrás

Bár az ipari célokra ajánlott gurulóállványoknak értelemszerűen jóval több és szigorúbb előírásnak kell megfelelniük, ez nem jelenti azt, hogy egyszerűbb társaikat is érdemes lenne kétes forrásból beszerezni. Az Állványbázis weboldalán minden kategóriára találunk opciókat, melyek garantáltan olyan minőséget képviselnek, mely nem hagy kívánnivalót maga után. A gurulóállványok jellemzően alumíniumból készülnek, így mobilisak, ám biztos alapot nyújtanak. Ez az összes kategóriára igaz.

A kínálatot böngészve rengeteg eltérő munkamagasságú, moduláris, különböző közlekedési lehetőségekkel bíró gurulóállvánnyal találkozhatunk, így fontos, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel. A számunkra szükséges eszközt válasszuk ki a katalógusból és győződjünk meg arról, hogy megfelelő biztonságot garantál saját magunk, illetve munkavállalóink számára is. A biztonságra áldozni kell, de a megfelelő munkakörülményekét ez nem nagy ár.

További friss hírek