Gyilkos irodák – könyvbemutató lesz a halasi könyvtárban

Január 24-én, pénteken 17 órakor rendezik meg Veszprémy László Bernát, Gyilkos irodák című könyvének könyvbemutatóját. A Kiskunhalasi Városi Könyvtárban Dr. Téglás Péter és Végső István kérdezik majd a fiatal szerzőt a könyvéről.

“1944 késő tavaszán és nyarán a lomhaságáról és inkompetenciájáról híres magyar bürokrácia mintegy félszáz nap alatt közel félmillió magyar állampolgárt szakított ki otthonából és közösségéből, fosztott meg jogaitól és vagyonától, majd deportált a megszállt Lengyelország területére, hogy ott a nácik gázkamrába terelve meggyilkolják őket.” – írják a nemrég megjelent, nagy port kavart könyvről.

Veszprémy László Bernát könyve ideológiai elfogultságoktól mentesen, bőséges forrásanyagra támaszkodva igyekszik megválaszolni ezeket a kérdéseket. A bürokrácia és a modern népirtás kapcsolatának elemzése után a történész részletesen szól a német megszállás következményeiről, a kollaboráns közigazgatás kiépüléséről és tevékenységéről, majd a deportálásokban játszott szerepéről.

A rendezvényt a Pásztortűz Kulturális és Hagyományápoló Egyesület szervezi, a belépés ingyenes.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Gyilkos irodák – könyvbemutató lesz a halasi könyvtárban

Január 24-én, pénteken 17 órakor rendezik meg Veszprémy László Bernát, Gyilkos irodák című könyvének könyvbemutatóját. A Kiskunhalasi Városi Könyvtárban Dr. Téglás Péter és Végső István kérdezik majd a fiatal szerzőt a könyvér...