Gyógyszert ígérnek a koronavírusra

Illusztrációs kép: envato.com

Egy lengyel-német kutatócsoport nagy lépést tett afelé, hogy kifejlessze a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellenszerét, továbbá új gyorstesztet is ígér.

Egy lengyel kutató, Marcin Drag azt állítja, hogy lengyel és német munkatársakból álló kutatócsoportjával megtalálta azt az enzimet, ami kulcsfontosságú lehet a SARS-CoV-2 koronavírus elleni gyógyszer kifejlesztéséhez – jelentette a Radio Poland. Drag professzor, a Wroclawi Műszaki Egyetemen dolgozik és nemrégiben két vezető kutatóval együtt munkásságáért elnyerte a Lengyel Tudományért Alap díját, amit a lengyel Nobel-díjnak is neveznek.

Drag azt is bejelentette, hogy kutatócsoportja a lehetséges gyógymód fejlesztésén túl olyan vizsgálati eszközön, teszten is dolgozik, aminek segítségével a jelenleginél sokkal gyorsabban fel lehet állítani a diagnózist, hogy egy adott beteg megfertőződött-e a koronavírussal vagy sem. A professzor kutatási eredményeinek összefoglalója elérhető a biorxiv.org internetes site-on.

napi.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Gyógyszert ígérnek a koronavírusra

Egy lengyel-német kutatócsoport nagy lépést tett afelé, hogy kifejlessze a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellenszerét, továbbá új gyorstesztet is ígér. Egy lengyel kutató, Marcin Drag azt állítja, hogy lengyel és német munkatársakb...