Győzött első mérkőzésén a Délvidéki válogatott

A szerb és a magyar himnusz is elhangzott. Fotó: rangado

Kelebián pályaavató ünnepély keretében játszotta első mérkőzését a nemrég alakult Délvidéki Magyar Válogatott, és a papírformának megfelelően 2-1 arányban le is győzte a helyi kedvenceket.

2015. július 31-én pénteken ünnepélyes keretek között adták át a megújult kelebiai pályát, amit 4 éve folyamatosan korszerűsítenek TAO-s pénzekből. Köztünk szólva nagyon jó minőségű lett a gyepszőnyeg, most már csak a bírókra lehet fogni az esetleges kudarcokat az itt focizóknak.

A lelátó és az öltözők is megújultak pár éve. Fotó: rangado
A lelátó és az öltözők is megújultak pár éve. Fotó: rangado

A műsor, és az ünnepi beszédek után jött ami a legfontosabb: a helyi kedvencek, a megyei II. osztály Déli csoportjában szerepelő Kelebia KNSK a Délvidéki Magyar Válogatottat fogadta, melynek ez volt az első mérkőzése.

11800738_1032986450067633_1997855624_o
Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Maczkó József Kelebia polgármestere. Fotó Szilágyi Pál

A találkozót a vendégek kezdték jobban, és végig nagyobb tempóban fociztak a hazaiaknál. Főleg az első félidőben játszottak nyomasztó mezőnyfölényben, a másodikban kiegyenlítettebb játék folyt a pályán. Gólokban azonban nem mutatkozott meg annyira a különbség, hiszen a válogatott csatárok nagyon sok helyzetet elhibáztak, illetve a hazai kapus többször bravúrral védett. A végeredmény 2-1 arányú vendéggyőzelem lett, így a vajdaságiak megnyerték történelmi első összecsapásukat.

A Délvidéki válogatottnak komoly céljai vannak hiszen ki akarnak kerülni a 2016-ban esedékes nem önálló államok világbajnokságára, ahol olyan csapatokkal mérhetnék össze a tudásukat mint Katalónia, Boszniai Szerb Köztársaság, Erdély vagy Felvidék.

A szerb és a magyar himnusz is elhangzott. Fotó: rangado
A szerb és a magyar himnusz is elhangzott. Fotó: rangado

Reméljük legalább egy magyar csapat kijut a VB-re. A délvidékiek egyébként nem a legerősebb keretükkel jöttek Kelebiára, hiszen a bajnokságok miatt a magasabb osztályokban játszókat nem engedték el.

Meg kell említsük, hogy Kelebián minta értékű az önkormányzat sporthoz való hozzáállása, és a TAO-s pénzeket is jól kezelik. Molnár Lászlótól, az önkormányzat sportbizottságának elnökétől megtudhattuk, hogy a pálya fejlesztése mellett nem rég új buszt vásárolhatott az egyesület, és jövőre egy sportcsarnok is fog épülni a pálya mellett.
Sőt a távlati tervekben egy műfüves kis és nagypálya is szerepel!

Forrás: bacskiskunfoci.hu

 

 

További friss hírek